Outplacement

Outplacementbegeleiding na baanverlies, op zoek naar een nieuwe passende baan.

Na een reorganisatie boventallig verklaart? Niet meer op je plek bij je huidige werkgever en uit elkaar met een VSO? Ben je op zoek naar een ervaren outplacementadviseur die resultaatgericht werkt, een groot netwerk heeft en altijd denkt vanuit mogelijkheden?

Loopbaanadvies Nanda Ekkers
Nanda Ekkers loopbaanadvies

Wat is outplacement?

Sinds 1 juli 2015 is het verplicht om als werkgever een transitievergoeding te betalen bij ontslag van een werknemer. Deze transitievergoeding kan onder andere ingezet worden voor een outplacementtraject.

Outplacement of een van werk-naar werk traject is professionele begeleiding voor werknemers die boventallig worden/zijn verklaard of noodgedwongen op zoek moeten naar een andere werkplek. Een outplacementtraject helpt bij het vinden van een nieuwe baan die past bij je wensen en vaardigheden.

Loopbaanadvies Nanda Ekkers

Outplacementtraject

Tijdens het outplacementtraject starten we met het maken van een aantal testen zoals persoonlijkheid en drijfveren. De uitkomst van deze testen worden tijdens het eerste gesprek besproken. In de gesprekken daarna wordt bepaald welke huiswerkopdrachten en testen worden ingezet. We maken gebruik van een beroepen en opleidingendatabase. We gaan aan de slag om je kansen, drijfveren, kwaliteiten en wensen te onderzoeken. Uiteraard werken we aan een goed CV, het schrijven van een motivatiebrief, profilering op sociale media, het zoeken van vacatures en het inzetten van je netwerk (en het mijne).

Vrijblijvend kennismakingsgesprek: ik bied je kosteloos een eerste kennismakingsgesprek aan, om in te zoomen op je loopbaanvragen en af te stemmen op wat jij nodig hebt om je doel te bereiken. Aan het eind van het gesprek bespreken we de te nemen stappen, welke testen danwel huiswerkopdrachten worden ingezet, doorlooptijd en het aantal gesprekken. Zodra je akkoord bent, gaan we van start.

Benieuwd of een outplacementtraject iets voor jou is?

Heb je een vraag of wil je eens vrijblijvend een afspraak maken om te bespreken wat ik voor jou kan betekenen. Neem gerust contact op.